METALPHOTO

Zwarte Cross: The Roadhouse

Lichtenvoorde, zondag 24 juli 2016

Foto’s en tekst: Chérie, Metalphoto

Zondag in The Roadhouse begon met de rock en roll van The Sheepdogs uit Canada, die de warming up mochten verzorgen voor Green Hornet, een band van Groningse garagerockers. De drie man sterke formatie zorgde overtuigend voor goed swingende, stevige, muziek in een, voor het tijdstip, de zonnige middag en het enorme aanbod aan alternatief vertier op de Zwarte Cross, aardig gevulde zaal. Wij waren in elk geval onder de indruk van deze band!

Green Hornet-6459

Ook imponerend was Storksky, het duo van de jonge getalenteerde Nederlandse zanger en gitarist Michiel Claessen en drummer Roy Monen, dat een fantastische sfeer creëerde op het podium.

De sound van de Engelse band Uncle Acid & the Deadbeats vulde The Roadhouse vervolgens met de klanken van psychedelische metal , die een goed gevulde zaal trok.

Uncle Acid-6849

De wederom volle zaal kwam echt goed los bij de alternatieve rock van Paceshifters: een Nederlandse band uit Wijhe bestaande uit de gebroeders Dokman (Paul en Seb) en drummer Jesper Albers.

Pace Shifters-7187

Na hun optreden op de Zwarte Cross van vorig jaar waren alle ogen en oren van de Roadhouse bezoekers natuurlijk gericht op Death Alley. Deze Amsterdamse hard-rock band stelde de ruim toegestroomde fans niet teleur met een overtuigend geroutineerd maar ook bezield optreden als afsluiter van het programma in The Roadhouse.

Klik HIER voor de hele fotoreportage over The Roadhouse op zondag, tijdens de Zwarte Cross 2016.