METALPHOTO

M O U F L O N – D I S Q U I E T – G R A C E L E S S

2

P60 Amstelveen
25 September 2020
Door: Jeanny Petrocchi

Afgelopen vrijdag waren we bij P60 in Amstelveen voor een show met drie metal bands waar we bijzonder van hebben genoten: MOUFLON, DISQUIT en GRACELESS.

De reden voor dit feestje was het 20 jarig bestaan van de webzine van onze collega’s van ZWARE METALEN. Voor deze eerste concertreeks hadden Zware Metalen en P60 alles heel goed georganiseerd en kon er weer een metal avond plaats vinden in een Corona-proof setting. Het was een uitverkochte evenement waar maar 60 personen zich zo gelukkig konden prijzen om deze waardige acts te mogen bewonderen.
Tijdens de optredens moest je op je plek blijven zitten. Bestellingen werden gedaan via de app en de drankjes werden aan tafel geserveerd. In de pauzes waren toilet bezoekjes toegestaan, evenals een sigaretje roken of merchandise scoren. Juichen, klappen, headbangen mocht allemaal, maar wel zittend op je stoel.
De bezoekers waren hoe dan ook blij dat ze weer eens naar een metal concert konden; dat dit zittend was mocht de pret niet drukken.

Mouflon was de eerste band die dit bijzondere evenement mocht openen. Deze Arnhemse band is al een tijdje in de death metal scene bekend. Gewoon lekker spelen en knallen met z’n allen. Hun stijl kun je omschrijven als old school death metal met wat doom invloeden. Een goed begin van de avond dus.
Na een korte pauze, van een kwartier, was het de beurt aan de heren van Disquiet, uit Utrecht, om op het podium plats te nemen. Er waren wat technische geluids-storingen, maar ze hebben zich gewoon als professionelen herpakt en van begin tot eind, met veel enthousiasme, een show vol energie neergezet. Disquiet is vooral bekend door hun unieke moderne stijl, trash met een melodic touch!

En toen was het aan Graceless om het laatste uur van dit deze metal avond in te vullen. Deze Leidenaren zijn geen onbekenden in de Nederlandse metal scene, ze hebben al veel uurtjes gedraaid bij Nailgun Massacre, Xenomorph en Soulburn. Afgelopen maart hebben ze een nieuwe plaat uitgebracht, ‘Where Vultures know your name’ en konden we dit werk voor het eerst LIVE horen. Echt een geniaal album voor de DM liefhebbers, LIVE was het de kers op de taart. Keiharde old school death metal gedrenkt in een stevige dosis doom met intens treurige death growls van Kreft.

Helaas mochten we bij dit concert geen fotoreportage maken, wat begrijpelijk is in deze bizarre tijden. We illustreren dit review daarom met een mobiel kiekje, gemaakt vanuit de stoel.

Mits de Corona maatregelen het toelaten zal er de komende tijd iedere maand een metalconcert bij P60 plaats vinden, om zodoende stil te staan bij het 20 jarig bestaan van Zware Metalen. Het tweede concert uit deze reeks is op 30 oktober 2020. Dit wordt een black metal avond met Terzij de Horde, Doodswens en GGU:II. De kaartverkoop hiervoor start morgen (2 oktober 2020) en is wederom beperkt dus zorg dat je er op tijd bij bent !!!